Zagreb Advent Run 2021 trčalo više od 2000 kostimiranih trkača za žene oboljele od raka

Točno u podne u nedjelju, 12. prosinca 2021. godine, ispred hotela The Westin Zagreb započela je prava blagdanska čarolija - Zagreb Advent Run! Najveselija i najzabavnija adventska utrka okupila je čak 2.132 sudionika! Tako su natjecatelji u šarenim kostimima otrčali i prehodali 5 i 10 kilometara te dodatno uljepšali ukrašeni centar Zagreba.


Utrka Zagreb Advent Run 2021 imala je i humanitarni karakter. Naime, dio sredstava od kotizacija utrke donirat će se Udruzi Nismo same za projekt “Nisi sama – ideš s nama!”. Tim projektom se osigurava besplatan TAXI prijevoz ženama oboljelim od raka na kemoterapije.


Zagreb Advent Run još od prijašnjih godina zasluženo nosi titulu najveće adventske utrke, a interes je i ove godine bio velik. U jedinstvenom predbožićnom ugođaj, uz puno smijeha i zabave, na šestoj humanitarnoj utrci ZAR 2021 sudjelovalo je 2.132 sudionika iz 29 zemalja. Start utrke je bio ispred hotela The Westin Zagreb, a gledatelji su osim pružanja podrške trkačima mogli uživati u šarenim kostimima koji su zasigurno donijeli brojne osmijehe na lica.


Najbrži muški trkač bio je Ivan Bulić, a istrčao je 5 kilometara za 15:56. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Lucija Kopić koja je istrčala istu trasu za 18:51. Najbrže vrijeme na 10 kilometara – 37:25 – imao je Luka Špehar. Kod trkačica, najbrža je bila Mirjana Šimek Bilić s ostvarenim vremenom 38:54.


Utrka je omiljena brojnim trkačima, ali i humanitarcima. On osim što promovira fizičku aktivnost i brigu o zdravlju donosi i svoj plemeniti cilj. Ovogodišnja utrka poslala je značajnu poruku hrabrim ženama oboljelim od raka da nisu same i pružila im podršku u njihovoj životnoj borbi.


“Neopisiv je osjećaj vidjeti sve te divne ljude koji su se okupili i trčali u znak podrške našoj udruzi. Jednostavno kao da sanjate. Ova humanitarna akcija nam je od velikog značaja jer se troškovi projekta pokrivaju isključivo donacijama. Vjerujemo kako ćemo uz ova donacijska sredstva još više unaprijediti rad udruge. Nadamo se da ćemo olakšati odlaske na kemoterapiju ženama čiji broj svakodnevno raste”, rekla je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge Nismo same.


“Zagreb Advent Run postala je svojevrsna tradicija koja pruža odličnu atmosferu. Sinonim je za druženje s obitelji i prijateljima te ono najbitnije – pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Ponosni smo što već šestu godinu zaredom činimo nešto lijepu za našu zajednicu. Svakako nas veseli i velik broj sudionika koji uvijek dođu u najboljem raspoloženju i najveselijim kostimima”, rekao je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i organizator utrke.


"Veliko hvala svim trkačima, navijačima, volonterima i partnerima. Bez njih ova utrka ne bi bila moguća. Možemo reći da smo i ove godine, u izazovnim vremenima, pokazali kako zajedničkim snagama možemo činiti plemenita djela koja znače život. I to baš u ono najljepše blagdansko vrijeme“, izjavili su Sven Veronek i Berislav Sokač, organizatori Zagreb Advent Runa.