VIDEO: PRVA RUN FEST UTRKA ODRŽANA U POREČU U SKLOPU SPORT FESTA

U suncem okupanom Poreču ovog vikenda održala se prva Run Fest utrka u sklopu Sportfesta, sajma sporta, koji se nakon Zagreba ove godine preselio u Istru. Na utrci je sudjelovalo 182 natjecatelja iz čak 8 zemalja svijeta – tako su se natjecali trkači iz Austrije, Češke, Irske, Italije, Rusije, Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske.

Pobjednik utrke na 10 kiloemtara bio je Rok Svetko (37:34), drugi je u cilj ušao Ivan Diklic (37:41), a treći Ivan Kernjus (38:38). U ženskoj konkurenciji na 10 kilometara prva je bila Marta Grubić (40:49), druga Katja Pantar (42:43), a treća je bila poznata trkačica i hrvatska reprzentativka Veronika Erlić (45:55)

Matija Lisec s vremenom 17:40 bio je prvi u utrci na 5 kilometara, drugi je bio Marko Rakovac (19:08), a treći Luka Milohanić (19:36). Ironman rekorderka Hrvatske Maja Urban ušla je prva u cilj u ženskoj konkurenciji na utrci od 5 kilometara (20:21),druga je bila Valentina Šćur (20:35), a treća Aleksandra Bosanac (21:06).

foto1

– Fantastična utrka kroz najljepše dijelove grada Poreča. Trči se uz more, pogled je prekrasan, a organizacija je bila na visokom nivou. Stvarno sam zadovoljan – rekao je nakon utrke pobjednik na 10 kilometara Roko Svetko.

Glavni organizator sajma Alan Balen bio je izuzetno zadovoljan utrkom i organizacijom.

– Mogu reći da je utrka prošla fantastično i da smo svi jako zadovoljni viđenim. Morat ćemo to ponoviti i sljedeće godine – rekao je nakon utrke Balen i dodao kako je Sport Fest je sajam sporta, ali i mnogo više od toga.

foto7

– Riječ je o manifestaciji kojoj je cilj objediniti strast prema sportu i zdravi način života. Spajamo sportske profesionalce, klubove, udruge i saveze s entuzijastima, lokalnim i državnim institucijama. Predstavljamo sve koji imaju aktivne veze sa sportom; sportaše i rekreativce, proizvođače sportske opreme i prehrane, tvrtke i udruge koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu. Sport Fest omogućava da svoje proizvode i usluge predstavite širokom spektru posjetitelja, da ostvarite nove kontakte, predstavite svoj sport, proizvod ili uslugu novim potrošačima ili kupcima – izjavio je Balen.

foto6