UTRKA ‘HVAR WINE RUN’ OKUPILA TRKAČE IZ 7 ZEMALJA SVIJETA

Prva u povijesti trail utrka ‘Hvar Wine Run’ održala se ove subote u Hvaru u fantastičnoj atmosferi, a u trail utrci na 9,2 kilometara sudjelovali su trkači iz čak 7 zemalja svijeta.

Pobjednik utrke je Aleksandar Balazinec iz TTK Strka s vremenom 45:58, drugi je u cilj ušao Slaven Kožić (50:19), a treći Riccardo Kuhar (51:42).

UTRKA FOTO hvar

Super brza Amerikanka Paige Martin odnijela je pobjedu u ženskoj konkurenciji (1:01:08), druga je bila Marzia Marti (1:03:43), a treća Rita Biliš (1:05:55).

utrka hvar 2
utrka hvar 4
utrka hvar 5


utrka hvar 6
utrka hvar 8
utrka hvar 9


utrka hvar7
hvar8
hvar10


– Utrka je odlično organizirana, sve je bilo posloženo do zadnjeg detalja. Staza je bila izvrsno označena i velike pohvale organizatorima – rekao je je nakon pobjede Aleksandar Balazinec i dodao kako su večera u hotelu ‘Riva’ te degustacija vrhunskih vina ‘Zlatan otok’ nakon utrke ovom događaju dali još jedan viši nivo.

OVDJE MOŽETE POGLEDATI REZULTATE UTRKE!

– Jako sam zadovoljna utrkom. Mislim da Run Croatia radi jako dobar posao na popularizaciji trčanja u Hrvatskoj. Trčanje je zdrava aktivnost i kada bi se ljudi više bavili sportom, manje bi se bavili bolestima i drugim problemima – izjavila je nakon utrke pobjednica u ženskoj konkurenciji Paige Martin, koja je na Hvaru bila na medenom mjesecu.

-Nisam mogla bolje zamisliti završetak medenog mjeseca. Svakako ću opet doći na Hvar – zaključila je Paige.

Direktor Turističke zajednice Grada Hvara Petar Razović, nije mogao sakriti svoje oduševljenje nakon utrke.

– Zaista sam sretan da smo zajedno s Run Croatiom uspjeli organizirati ovako kvalitetan sportski događaj. Svi koji su sudjelovali u organizaciji odradili su fenomenalan posao – od Run Croatie do volontera i policije. Već radimo planove za novu utrku – najavio je Razović.

Ekipa iz Run Croatia tima također je izuzetno zadovoljan utrkom.

– Ne mogu opisati koliko sam ponosan i sretan. Volim svoj posao jer radim na popularizaciji trčanja, predivne aktivnosti koja pridonosi zdravlju svakog čovjeka – poručio je Berislav Sokač iz Run Croatie.