Ovo proljeće napravi nešto za sebe; Obuci tenisice i kreni!

Atletski klub Forca prepoznatljivo je ime u rekreativnom sportu. Klub osnovan prije sedam godina s ciljem da sve većem broju rekreativnih trkača ponudi organizirane treninge pod stručnim vodstvom, izrastao je u jedan od najbrojnijih rekreativnih trkačkih klubova u Hrvatskoj. Svake godine organiziraju školu trčanja koja je u svijet trčanja uvela gotovo 1500 novih trkačica i trkača. Skoro svaki treći polaznik Forcine škole trčanja istrčao je polumaraton, a mnogi nastavljaju u klubu trčati i poslije škole trčanja tako da AK Forca broji 135 trkačica i trkača koji su istrčali barem jedan maraton.

Partnerstvo između AK Forca i Run Croatia donijet će mnoge benefite za članove AK Forca. Run Croatia platforma je platforma s najviše utrka u godini u Hrvatskoj. Prva od 15 utrka u 2020.g. starta 25.04. s Health Run&Walk Crikvenica - Vinodol, a godina završava sa Zagreb Advent Runom. Članovi AK Forca na svim Run Croatia utrkama imaju 15% popusta na kotizacije, neki od sponzora Run Croatia opskrbljivat će svojim proizvodima prostor AK Forca, članovi će imati popuste na Run Croatia prehrambene proizvode te u suradnji s našom partnerskom turističkom agencijom Concorda za putovanja bit će osigurani najbolji uvjeti smještaja i prijevoza.

Atletski klub Forca otvara svoja vrata za nove trkače i ovog proljeća. Početkom ožujka s treninzima kreće nova sezona proljetne škole trčanja. Glavni cilj škole trčanja je pokrenuti “obične” ljude koji se neko vrijeme nisu rekreirali, a imaju želju za nekom rekreativnom aktivnošću na otvorenom. Kroz ovaj program postupno ćete postati brži, izdržljiviji, ali i ono što je najvažnije ZDRAVIJI. Od netrkača će kroz nekoliko mjeseci napraviti trkače koji će moći istrčati 5km u komadu, othodati do Puntijarke bez stajanja i na taj način napraviti dobru podlogu za nastavak rekreativnog trčanja i kasniji odlazak na utrke. U školi trčanja upoznajete puno ljudi koji će vam na početku biti samo kolege s trčanja, a kroz nekoliko mjeseci prijatelji s kojima dijelite svoju strast prema trčanju. Trčanje spaja ljude! Redovito vježbanje pomaže vam da se bolje nosite sa svakodnevnim stresom i služi vam kao svojevrstan “ispušni ventil”. Najvažnije je napraviti prvi korak i istrčati prvi kilometar. Svaki kilometar te čini jačim!

Ako ste se pronašli u ovome, posjetite stranicu Atletskog kluba Forca i saznajte više informacija o njihovom programu, terminima treninga i stazama po kojima trče.

https://atletski-klub-forca.hr/skola-trcanja/

Raspored Run Croatia utrka kroz godinu možete pogledati na www.runcroatia.hr