BRAČ RUN: SUDJEOVALO 200 TRKAČA IZ 11 ZEMALJA, POBIJEDILA NIKOLINA ŠUSTIĆ

Međunarodna cross utrka na 5 i 10 kilometara “Brač Run 2023.” održana je ovog vikenda u Selcima i Sumartinu, a sudjelovalo je oko 200 natjecatelja iz čak 11 zemalja. 

  • Jako smo zadovoljni četvrtim izdanjem naše utrke, a pogotovo zbog međunarodnog i humanitarnog karaktera. Došli su nam trkači iz Njemače, Češke, Poljske, Italije, Nizozemske, Norveške, Slovenije, Švedske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Nakon utrka za odrasle održali smo “Kids Run”, utrku s humanitarnim karakterom. Djeca su trčala za djecu - sva sredstva prikupljena na toj utrci donirana su udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci” – rekla je Nikolina Tonšić, direktorica Turističke zajednice Oćine Selca.

Istaknula je kako je osnovni cilj projekta "Brač run" razvoj turističkog proizvoda kroz organizaciju sportskog događaja koji postaje prepoznatljiv brend, ne samo destinacije Selca već i čitavog otoka Brača. 

  • Razvoj ovakvog sportskog događaja podiže kvalitetu turističkog sadržaja te stvara pozitivni imidž destinacije razvojem segmenta sportskog turizma. Osim trkačkog natjecanja kao centralnog događaja osmišljeni su i različiti dodatni sadržaji namijenjeni ne samo trkačima već i njihovim obiteljima i drugim posjetiteljima - rekla je Tonšić.

Naglasila je kako su izuzetno motivirani da ovaj projekt i dalje razvijaju te kroz njega ističu važnost bavljenja sportom, te na taj način podižu svijest o važnosti aktivnog načina života.

Suorganizatori iz tima Run Coatia izuzetno su zadovoljni ovogodišnjim izdanjem utrke, kao i brojem zemalja koje su sudjelovale na natjecanju. 

  • Sve je prošlo odlično, a posebna čast nam je bila što je utrku trčala i svjetska prvakinja na 100 kilometara Nikolina Šustić, koja je ujedno i pobijedila na 10 kilometara. Što se tiče sam utrke -trkačima je bilo jako ugodno trčati jer je par sati prije utrke kratko pala kiša i sve malo rashladila. Općenito smo jako sretni, jer pravi je užitak raditi s ekipom iz Selaca i Sumartina. Veliko hvala svim volonterima, koji svake godine nesebično pomažu. Bez njih bi bilo jako teško bilo organizirati ovu utrku – rekao je Sven Veronek, suorganizator iz Run Croatia.

Istaknuo je kako ova prelijepa utrka trkačima pruža užitak na svakom kilometru - od trčanja kroz stoljetne maslinike do panoramskih puteva s pogledima na more, dalmatinske otoke i na prekrasno Bikovo.

  • Otok Brač pruža idealne mogućnosti za trčanje tijekom cijele godine. Zato dođite i provjerite – zaključio je Veronek.