600 MALIH OTOČANA TRČE ZA DOBRU STVAR

Ujutro u petak, 27. travnja, više od 600 djece iz otoka Paga krenulo je prema centru Paga kako bi sudjelovalo u drugoj dobrotvornoj utrci u organizaciji Run Croatie. Došli su iz škola diljem otoka, u rasponu od šest do 18 godina. Nakon što su pretrčali most, djeca su nastavila trčati sa svojim učiteljima i učiteljicama kroz usku kamenu uličicu do cilja na glavnom gradskom trgu, gdje su se okupili pred donacijskim štandovima  Crvenog križa.

Ove je godine kroz utrku sakupljeno 8544 kuna za troškove lječenja njihovih suotočanki, teško bolesnih djevojčica Ene Škoda, 9, i Martine Sabolić, 12.

“Divno je vidjeti toliko puno djece koja žele pomoći svojim prijateljima”, rekla je Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga. “Istodobno je važno da naša djeca razumiju važnost sportskih aktivnosti”.

U cilju, djeca su uživala u čokoladnom mlijeku, vodi i slatkišima koje su pružili sponzori Studena, Kraš i DukatFit, a gledali su plesnu izvedbu KISSA, u organizaciji istoimene udruge koja promiče zajedništvo na otoku kroz ples.

Run Croatia se nada kako će i iduće godine biti dječje humanitarne utrke. Datum utrke pada zajedno s njihovim Međunarodnim polumaratonom na otoku Pagu, koji se održao 29. travnja.
Autor: Melody Bartholomew

29
17
26