Kraljevska utrka - Knin 2020

Prijavi se
29.08.2020.
KNIN
19 i 6 km
11:00
130 HRK
makadam, asfalt, Zemljani put
29.08.2020.
KNIN
19 i 6 km
11:00
130 HRK
makadam, asfalt, Zemljani put

Prvo izdanje Lidl Kraljevske utrke, Knin 2020. sastoji se od dvije utrke - na 19 i 6 km, a trasa pruža prekrasan doživljaj prirode i divljine - sa startom u podnožju planine Dinare i s pogledom na njezin vrh (utrka na 19km) ili sa startom kod slapa Krčić (utrka na 6 km), a obje utrke završavaju na Kninskoj Tvrđavi.

Izdvojene posebnosti utrke:
-bogati startni paket
-večera nakon utrke
-kviz s posebnim nagradama

Organizatori utrke: Run Croatia, Turistička zajednica grada Knina, Grad Knin

Mjesto održavanja:
Knin

Datum održavanja:
 29.08.2020. (Subota)

Vrijeme održavanja: 11.00h – 22.00h

Duljina
; 19 km, 6 km

Start utrke:
19km: Suhopolje 
6km: Slap Krčić 

Cilj utrke: Kninska Tvrđava

Start: na 19km u 16.45h, a utrke na 6km 18.00h

Vremenski limit: 2,45h za 19km i 1,30h za 6km

Teren: asfalt, makadam, zemljani put

Prijava: do 19.08.2020.

Informacije: na mobitel +38591 4430 007 /e-mail: info.runcroatia@gmail.com

Okrjepe su na 7 km i 12,5 km.

VAŽNO:
Trkači će se autobusima prevesti na start utrke. Nakon registracije, stvari se mogu ostaviti u kombiju na Trgu koji će iste prevoziti u garderobu osiguranoj na Tvrđavi u Muzeju.

PRIJAVE I STARTNINA

CIJENA STARTNIH PAKETA:
130kn (17,50 EUR)

OTKAZIVANJE:
Ukoliko natjecatelji koji su uplatili startninu ne nastupe na utrci, povrat startnine nije moguć. Natjecatelji koji odustanu od utrke mogu svoj startni broj i pripadni startni paket prebaciti na drugog prijavljenog natjecatelja najkasnije do 2 dana prije utrke.


VAŽNO JE ZNATI!!!
Svaki natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da se na utrci natječe na osobnu odgovornost (uz pratnju liječničke pomoći i osiguranje policije), da je upoznat sa pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati, te da je upoznat s mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.
Svojom prijavom natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.
Svojom prijavom natjecatelj potvrđuje da je zdravstveno sposoban i u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovakvu vrstu natjecanja
Obavještavamo Vas da se događaj na kojem sudjelujete snima te se snimke i fotografije s istog mogu koristiti u marketinške svrhe za promociju organizatora događaja. Isto je tako moguće da će se snimke i fotografije objaviti u tiskanim ili elektroničkim medijima i/ili na društvenim mrežama organizatora. U tom smislu, sve informacije o zaštiti osobnih podataka koje organizator obrađuje dostupne su u Izjavi o privatnosti na linku: http://runcroatia.hr/izjava-o-privatnosti/


Hertz najbrzim trkacima i trkacicama daje popust na najam vozila:

30% popusta za 1. mjesto

20% popusta za 2. mjesto

10% popusta za 3. mjesto.

Prijavi se
PROGRAM:

Registracija i podizanje startnih paketa u Turističkoj zajednici na Trgu Ante Starčevića od 11.00h do 15.30h za utrku od 19km, za utrku na 6km do 17.00h.
Polazak autobusa na start u Suhopolje u 15.45h sa Trga Ante Starčevića
Polazak autobusa na start Krčić u 17.15h i 17.30h sa Trga Ante Starčevića
Start utrke na 19km u 16.45h
Start utrke na 6km u 18.00h
Proglašenje pobjednika za obje utrke u 19.45h na Tvrđavi
Večera i zabavni program od 18.30h do 22.00h
Tombola u 20.30h na Tvrđavi

Pogledaj što drugi trkači imaju za reći na našem blogu
VIDI BLOG
Pogledaj slike na platformi Pic2Go
Vidi slike

Start duže utrke 19 km, nalazi se u podnožju planine Dinare, s pogledom na njezin vrh, koji je ujedno i najviši vrh Hrvatske (1831m). Nedaleko od starta, na nekoliko mjesta izvire rijeka Krčić koja na svom kratkom toku ima 6 mlinica i nekoliko slapova, a sam prostor oko rijeke Krčić kategoriziran je kao geomorfološko-hidrološki rezervat 1964. godine.
Kanjonom rijeke Krčić prolazi Napoleonova cesta, dalmatinska dionica carske ceste. Riječ je o dionici ceste koja je prolazila cijelom dužinom Ilirskih pokrajina od Ljubljane do Dubrovnika prema Albaniji. Već na 3. km, cesta prelazi preko Napoleonovog mosta na desnu stranu obale te na 7. km prolazi kroz zaselak Ševići, u kojem se nalazi nekadašnja cestarska kuća, i Crnogorčev mlin, građen od sedre u vrijeme Mletačke Republike ili čak ranije.
Nizvodno od zaseoka, prolazi se pored trećeg buka a nedugo zatim i drugog buka u razmaku od 1 km. Na 11. km, na samom izlazu iz kanjona Krčića, s desne strane vidljiva je Topoljska gradina. Arheološka istraživanja u podnožju sjeverozapadne strane gradine potvrdila su kontinuitet života od bakrenog doba pa sve do danas.  Na lokalitetu je pronađena i kaciga grčko-ilirskog tipa, iznimno značajan nalaz koji Topoljsku gradinu svrstava u red rijetkih lokaliteta u Hrvatskoj, ali i šire s takvim tipom ratničke opreme tipične za Delmate.
Krčić svoj tok završava spektakularnim padom s 22m visoke sedrene barijere Topoljski buk (slap Krčić) i to svega nekoliko metara od izvora rijeke Krke.

Kod izvora Krke, prolazi se pored starta kraće utrke 6km, uz blagi uspon do prelaska D1, nakon čega se spušta pored Burumskog jezera i ubrzo nastavlja niz tok rijeke Krke. Na 16. km kod sastavka s rijekom Kosovčicom dolazimo do arheološkog lokaliteta Kapitul, gdje je postojala kninska katedrala. Katedrala je sagrađena 1203. godine, najvjerojatnije na mjestu gdje se ranije nalazio predromanički samostan sv. Bartolomeja iz 9. stoljeća, a u 1. stoljeću ispostava rimskih legija i kohorti iz logora u Burnumu.
Preko Atlagića mosta ulazimo u staru gradsku jezgru, strmim usponom - najstarijom gradskom komunikacijom, koja je zadržala izvorni srednjovjekovni, a možda i antički smjer povezuje i Loredanova vrata, jedina očuvana gradska vrata iz osmanskog razdoblja, nazvana po prvom mletačkom upravitelju Knina - Antoniu Loredanu.
Posljednji i najstrmiji uspon završava na Kninskoj tvrđavi. Današnji izgled tvrđava je dobila nakon opsežne mletačke obnove i rekonstrukcije. Mletačka uprava je tvrđavu u potpunosti osuvremenila te je prilagodila topničkom načinu ratovanja. Tvrđava se sastoji od tri zasebno utvrđene cjeline, sjevernog (Kaštel Knin), srednjeg (Kaštel Lab) i južnog (Belvedere).

U cijenu startnine uključeno je sljedeće: