SPLIĆANKA NIKOLINA ŠUSTIĆ SVJETSKA PRVAKINJA NA 100 KILOMETARA

September 8, 2018

Hrvatska trkačica Nikolina Šustić danas je postala svjetska prvakinja na 100 kilometara! Utrka se održala u Svetom Martinu, a u sklopu ove utrke je održano 30. IAU Svjetsko prvenstvo u trčanju na 100 km, WMA Svjetsko veteransko prvenstvo u trčanju na 100 km, 6. Prvenstvo Hrvatske u trčanju na 100 km i Open Race. Međimurci su trkače iz cijelog svijeta ‘ugostili’ u najboljem hrvatskom hotelu koji promovira sportski turizam i zdrav način života – Life Class Terme Sveti Martin, koji se se s pravom sada može pohvaliti da je top Run Friendly hotel.

nika3

Podsjetimo, prije dvije godine Nikolina je osvojila srebro, a sada zlato s vremenom 7:20:34. Ovo je još jedna potvrda da joj je 100 kilometara najjača disciplina, što je i sama u više navrata istaknula, kao i to da pripada samom svjetskom vrhu.


Nikolina je bila brža nešto više od dvije minute od drugoplasirane Njemice Nele Alder-Baerens (7:22:41) i gotovo 20 minuta od trećeplasirane Japanke Mai Fujisawe (7:39:07). Veronika Jurišić zauzela je 18. mjesto, Antonija Orlić 47., Paula Vrdoljak 62., a Adrijana Šimić 94.

– Dok sav normalan svit još spava… jedna pri izlaska na borilište! Molin te, Nebo, daj nam force i sreće! – napisala je Nikolina danas ujutro prije trke.

nika1

Nakon utrke Nikolina je bila presretna i ponosna ovim ogromnim uspjehom.

-Stvarno sam jako sretna. Nadam se da sam i sve vas navijače uspjela razveseliti – izjavila je kratko nakon utrke svjetska prvakinja.

Inače, Nikolina živi u Splitu, bivša je košarkašica, što je bila njena prva ljubav u sportu. Nakon završene prve jezične gimnazije u Splitu, upisala je Fakultet elektrotehnike i informacijske tehnologije te je diplomirala s odličnim ocjenama. Već više od 5 godina radi u Ericsson Nikola Tesli, a dio radnog iskustva stekla je u Švedskoj.

3
2

Autori: Berislav Sokač i Sven Veronek