BLOG BY BERISLAV SOKAČ: TRKAČ SE NE POSTAJE PREKO NOĆI

September 25, 2015

Drage trkačice, dragi trkači,

otvaranjem ove Web stranice i ovog bloga, Sven, Iva i ja kao suosnivači Run Croatia zajedno s vama ulazimo u jedan projekt kojem je cilj prezentirati Hrvatsku u svijetu kao predivnu destinaciju za trčanje, ali i da budemo primjer novim generacijama da kretanje donosi zdravlje, da zdravlje donosi zadovoljstvo, a zadovoljstvo producira pozitivnu energiju.

Potrudit ćemo se to činiti najvišom mogućom kvalitetom prezentacije sadržaja koje ćete nam vi slati u obliku fotografija, videa i tekstova, suradnjom s organizatorima utrka te dovođenjem velikih sponzora.

Pretrčavši svih šest velikih maratona (Boston, Chicago, London, Berlin, New York i Tokyo) imao sam priliku vidjeti i osjetiti energiju tih utrka. Nakon što sam 2013.g. ostvario svoj san otrčavši London kao zadnji u nizu, u meni se kuhala ideja da energiju velikih trka prenesem u Hrvatsku.

Trčanjem sam se počeo baviti 2010.g. Trkač se ne postaje preko noći. Potrebno je odraditi puno kilometera u svakakvim vremenskim i životnim uvjetima. Potrebno se dobro organizirati u današnjem vrlo zahtjevnom načinu života kako bismo bili redoviti u treninzima. Potrebno je proći kroz transformaciju pasivnog tijela u tijelo trkača. Još mnogo toga treba proći do trenutka kada se genetski kod polako počne mijenjati. Kada postaješ nezaustavljiv, nepobjediv u ostvarivanju svojih ciljeva, jer trkač svakim novim treningom pomiče svoje granice, što se kasnije reflektira i na sve ostale aspekte života. Trčanje je rad na sebi, borba tijela i uma, borba ignoriranja NE. U životu se susrećemo s više NE nego DA. Trčanjem na najbolji način treniramo svoju volju koja uči um da NE ne postoji. Time ostvarujemo svoj cilj, time pomičemo svoje granice.

Run Croatia upravo to želi postići, pomicanjem granica u vlastitim umovima potaknuti osobni razvoj, a time i razvoj našeg društva, kako u socijalnom tako i ekonomskom pogledu.

Ovo je uvod kojim otvaram svoj prvi blog. Slijedi priča o Bostonskom maratonom koji sam istrčao 2012.g. Bostonski maraton je prvi maraton u svijetu kojeg je 18 trkača istrčalo 1897.g.

Bero