#BEACTIVE UTRKA GRAĐANA

00
D
00
H
00
M
00
S
Prijavi se
21.09.2019
ZAGREB
5 km + 10 km
12:00
BEsplatno
RAVNI ASFALT
21.09.2019
ZAGREB
5 km + 10 km
12:00
BEsplatno
RAVNI ASFALT
Prijavi se
Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije koja pod sloganom #BeActive teži promicanju športa i tjelesne aktivnosti diljem Europe, a ove će se godine održati po peti put. Otvorenje Europskog tjedna sporta 2019. godine obilježit će se 21. rujna besplatnom utrkom za građane pod nazivom #Beactive.
Početak i cilj utrke bit će na Europskom trgu u Zagrebu, a trasa će ići po ulicama zagrebačkog Gornjeg grada. Sve sudionike utrke očekuju prikladni startni paketi, a tri najuspješnija trkača u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojit će vrijedne nagrade.
Organizatori utrke: Središnji državni ured za šport

Mjesto održavanja: Zagreb

Vrijeme održavanja:
Subota / 21. rujan 2019. / 12.00 h

Duljina
; 5 i 10 km

Start:
Europski trg

Cilj: Europski trg

Broj okrjepa: 2

Prijava: do 19.09. odnosno do popunjenja broja od 500 trkača

Oprema: odjenite se što laganije / važna je hidracija prije, za vrijeme i nakon utrke

Garderoba: Molimo da ne nosite vrijedne predmete. Volonteri će se brinuti za garderobu, za eventualnu štetu ili krađu ne odgovaramo.

PRAVILA UTRKE

 • Natjecatelji se natječu u dvije kategorije – muškarci i žene.
 • Vrijeme se počinje mjeriti sa znakom starta te se zaustavlja prolaskom kroz ciljnu liniju
 • Natjecatelji moraju slijediti isključivo označenu trasu. Zabranjeno je korištenje puteva izvan staze i kraćenje staze.
 • Natjecatelji moraju nositi startni broj tijekom cijele utrke, na predjelu prsa ili trbuha.
 • Natjecatelji se moraju pridržavati pravila o kretanju u prometu budući da utrka prolazi prometnicama. Obavezno je korištenje nogostupa i pješačkog prijelaza na prometnicama, gdje su isti dostupni.
 • Natjecatelji se moraju pridržavati svih uputa od strane službenih osoba na kontrolnim točkama, prijelazima prometnica i svim ostalim lokacijama.
 • Za nepridržavanje ovih pravila natjecatelji će biti diskvalificirani.
 • Prijavom na utrku natjecatelji su suglasni da cjelokupni filmski i fotografski materijal snimljen na utrci može javno biti prikazivani i korišten u promotivne svrhe Središnjeg državnog ureda za šport. Isto je tako moguće da će se snimke i fotografije objaviti u tiskanim ili elektroničkim medijima i/ili na društvenim mrežama organizatora. U tom smislu, sve informacije o zaštiti osobnih podataka koje organizator obradjuje dostupne su u Izjavi o privatnosti na linku: http://runcroatia.hr/izjava-o-privatnosti/
 • Svaki natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da se na utrci natječe na osobnu odgovornost (uz pratnju liječničke pomoći i osiguranje policije), da je upoznat s pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati, te da je upoznat s mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.
 • Svojom prijavom natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama. Sudionici utrke samim cinom registracije na sebe preuzimaju sve rizike povezane sa sudjelovanjem u utrci te se odricu od potraživanja prema organizatoru glede istih.
 • Svojom prijavom natjecatelj potvrđuje da je zdravstveno sposoban i u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovakvu vrstu natjecanja.
 • Organizator zadržava pravo otkazivanja ili prekida utrke u bilo koje vrijeme u slučaju više sile, nepredvidive situacije te narušavanja sigurnosti sudionika utrke ili drugih osoba. U slučaju otkazivanja utrke zbog gore navedenih uvjeta sudionici utrke nemaju pravo na naknadu štete.
 • Organizator zadržava pravo promjene staza čak i prije samog starta; to može dovesti do toga da rute budu duže ili kraće od predviđenih.

Prijavi se
PROGRAM:
Subota, 21.9.2019. (dan utrke)
08.30 - 10.30 podizanje startnih brojeva i paketa
11:00 – zagrijavanje pred utrku
12:00 – start utrke
13:30 – rastezanje nakon utrke, proglašenje pobjednika i dodjela nagrada
STAZA:
Europski trg - Vlaška - Palmotićeva - Vlaška - Draškovićeva - Schlosserove stube - Šalata - Sportsko rekreacijski
centar - Medicinski fakultet - Mesićeva - Suhinova - ulica Medveščak - Belostenčeva - Nova Ves - Mala ulica - Medvedgradska  - Mlinarska - Jurjevska -  Ilirski trg - Opatička - Dubravkin put (park) - ulica Tuškanac - Streljačka - Mesnička- tunel Grič - Radićeva - Krvavi most - Tkalčićeva - Pod zidom - Vlaška - Europski trg

Pogledaj što drugi trkači imaju za reći na našem blogu
VIDI BLOG
Pogledaj slike na platformi Pic2Go
Vidi slike

U cijenu startnine uključeno je sljedeće: